De Weg naar Essentie

Iedereen is in zijn leven voor de geboorte in zijn essentype geweest. Na je conceptie en in je verdere leven is er van alles gebeurd. Door deze gebeurtenissen hebben zich blokkaden gevormd in de vorm van emoties en overtuigingen die in je lichaam vast zijn gaan zitten, waardoor je minder lekker in je vel zit. Deze blokkaden kunnen er voor zorgen dat je uit balans raakt, ziek wordt (fysieke en of mentale klachten) of je persoonlijkheid gaat aanpassen. Dit alles gebeurt onbewust.

Om je te beschermen tegen de ongemakken en de pijn die dit met zich meebracht, heb je onbewust zogenaamde jasjes van andere Enneatypen aangetrokken. Bijvoorbeeld het jasje van de perfectionist om je staande te houden in een spannende werkomgeving. Doordat je vaak meerdere jasjes aangetrokken hebt in je leven, is het lastig om de problemen en uitdagingen die je ervaart in je leven op te lossen. Ook is het lastig om goed te voelen voor jezelf en je eigen grenzen aan te geven. Mensen voelen vaak wel wat de ander nodig heeft, maar niet wat ze zelf nodig hebben………

Als trainer/coach begeleid ik mensen die deze problemen en uitdagingen willen oplossen en vanuit hun essentie willen leven. Door De Weg naar Essentie te volgen ga je jezelf persoonlijk ontwikkelen. Blokkaden worden in de gesprekken inzichtelijk gemaakt en de zogenaamde jasjes worden tijdens De Weg naar Essentie één voor één uitgetrokken. Na het uittrekken van alle jasjes kom je uit in het Enneatype wat je voor dit leven onbewust gekozen hebt, het zogenaamde essentietype.

Je wordt je in dit proces nog meer bewust van wat er in jouw leven gespeeld heeft. In jouw essentietype ligt je kracht en laat je zien wie je in werkelijkheid bent. Nadat de blokkaden in dit proces zijn opgeheven, zul je je vitaler voelen en zit je beter in je vel.

Cor van Ruijven:

In jouw essentietype ligt je kracht en laat je zien wie je in werkelijkheid bent.