Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin in Wateringen en heb meer dan 30 jaar als zelfstandig ondernemer en in samenwerkingsverbanden ondernomen in de glastuinbouw. Door een faillissement en een echtscheiding was mijn leven in 2011 op het dieptepunt. In de tijd dat ik in de overleefstand geleefd heb deed ik me beter voor als dat ik mij werkelijk voelde. Met behulp van steun van de mensen in mijn omgeving en door persoonlijke ontwikkeling heb ik mij hieruit weten te werken.

Mijn drijfveer voor CvR VISIE was in die tijd ontstaan. Ik zag ondernemers worstelen met het leiding geven aan hun medewerkers en wist dat ik hen met mijn ervaringen verder kon helpen. Hiervoor heb ik meerdere coachopleidingen gevolgd. Vooral door de Enneagram opleiding bij Willem Jan van de Wetering heb ik veel zelfinzichten gekregen. Het Enneagram is een psychologisch model dat ervoor zorgde dat ik me nog meer bewust werd van de vele zaken die onbewust in mij speelde. Ik leerde door die opleiding dat als je goed voor jezelf kan zorgen, je op een gezonde manier anderen kan helpen. Door de Enneagram opleiding is mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Daar waar ik vroeger een negatief zelfbeeld had, heb ik nu zelfvertrouwen en ben ik blij met de talenten die ik heb.

Door mijn levenservaring, coachopleidingen en ervaringen als trainer/coach ben ik goed in staat om particulieren en ondernemers te begeleiden op het mentale vlak. Dit maakt dat ze meer zelfvertrouwen krijgen en betere keuzes voor zichzelf, het team en het gezin maken. De afgelopen jaren heb ik al heel wat mensen effectief mogen begeleidden door middel van individuele coaching, workshops of trainingen met als resultaat:

  • Meer rust en ruimten in het hooft
  • Scherpere focus
  • Grotere weerbaarheid

Het is mijn missie om meer ondernemers en particulieren het belang in te laten zien om zich persoonlijk te ontwikkelen. Hierdoor gaat eenieder meer ervaren wie ze in essentie zijn. Door een groter zelfvertrouwen en meer zelfliefde heeft iedereen een grotere kans om zijn/haar levensdoelen te gaan realiseren.