Recensies

Ervaringen van een aantal mensen die ik heb mogen helpen en begeleiden.

De ontdekkingsreis.

Een tevreden cliënt, juli 2023:

De ontdekkingsreis bij Cor was voor mij een bijzondere ervaring. Ik heb eerst de kennismakingsworkshop Ontdek jezelf en de ander gevolgd om Cor te leren kennen en het klikte gelijk. Daarna heb ik de Training Vertrouw meer op je gevoel gevolgd. Hier heb ik veel van mezelf geleerd. Ik merkte dat het echt bij mij geïntegreerd werd. Daarnaast heb ik ook een aantal 1 op 1 behandelingen gehad waar ik erg blij van werd en waar ik heel veel van geleerd heb. Cor is een man die op een rustige manier het Enneagram vol passie aan je aanreikt. Voor mij bijzondere ervaringen.

Het lichaam weet alles al.

Marie-Jose, juni 2023:

Door de training Vertrouw meer op je gevoel heb ik ontdekt dat het lichaam altijd het antwoord op je vragen weet. Ook al weet je dat op dat moment zelf nog niet. Heel bijzonder en mooi om bepaalde zaken waar je mee zit helder te krijgen. Met het bewustzijn van het ontstaan ervan wordt er een heleboel opgeruimd en dat geeft een boost. Cor heeft elke les alles goed uitgelegd en in een veilige setting konden we daarna zelf aan de slag. Ik ben in ieder geval blij dat ik de training heb gevolgd en kan het iedereen aanraden.

Van hoofd naar hart.

Eddy, september 2022:

Sinds een aantal maanden volg ik sessies bij Cor. Mijn primaire hulpvraag was om vanuit mijn hoofd (door van alles te bedenken), naar mijn hart (meer naar mijn gevoelswereld) te gaan. Samen met Cor ben ik hiermee aan de slag gegaan en ik heb sindsdien een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Ik kijk er naar uit om nog meer te ontdekken en te ontwikkelen.

Burn-out.

Stella, september 2020:

En toen lag ik voor de 2e keer in de “kreukels”. Een burn-out die ik anderhalf jaar geleden ook al had beleefd. Allerlei vage lichamelijke klachten die ik al jaren had werden steeds erger.
Sinds ik jong was heb ik altijd geleefd met de gedachte; “ alles heeft een reden”. En ik was driftig op zoek naar die reden. Het maakte me boos, verdrietig en dat maakte dat ik er angstig van werd, want antwoorden vond ik niet. Ik was altijd zo sterk! Ik had altijd veel gewerkt, heb 3 kinderen samen met mijn partner die een eigen bedrijf heeft en loste altijd alles zelf op. En ineens was ik een hoopje… nog maar een klein hoopje van die jonge, sterke vrouw die ik was. Ik was mezelf totaal kwijt!
Ik was aan het wandelen met de hond. Ik kwam een vrouw tegen die ik nog nooit had gezien en we raakte aan de praat. De gesprekken gingen dieper en ik vertelde dat het niet zo goed met me ging. Zij vertelde me over Cor. Ze vertelde me dat Cor met je onderbewustzijn aan de slag ging. Vandaar uit geeft jou lichaam aan wat het nodig heeft en waar je vastloopt of blokkades hebt. Dit klonk zo fijn! Want als ik iets graag wilde dan was het wel mezelf terugvinden. Deze vrouw kwam zomaar op mijn pad, daar was de reden 😊
Vrijwel gelijk heb ik contact gelegd met Cor. We maakte een afspraak voor een intakegesprek. Vanaf de eerste keer dat ik bij Cor binnen stapte voelde ik een volledige rust over me heen en ik voelde me direct veilig. Waar ik al weken overal paniekaanvallen had, was dit heel bijzonder! Ik vertelde zoveel mogelijk aan Cor. Hoe meer open, hoe beter je geholpen kan worden, is mijn mening. Wat volgde waren fijne sessies op zoek naar mezelf. Sessies waarin je leert om echt bewust te zijn van je eigen ik. Waarin je ook leert met pijn en verdriet om te gaan.
Vanaf december vorig jaar helpt Cor mij met alles! Hij heeft mijn blokkades weggehaald, mijn trauma’s en emoties leren verwerken en hij mij weer dichter bij m’n gevoel gebracht. Dagelijks leef ik met wat ik geleerd heb. Ik pas het bij alle situaties toe en sta weer positief en blij in het leven. De paniekaanvallen zijn voorbij. De lichamelijke klachten zijn een heel stuk minder, maar gevaar ligt op de loer…
Het is een proces. Een levenslang proces. We leven in een wereld waarin we zoveel “moeten”. Daardoor vergeet een mens snel om te voelen en daar mag je je goed bewust van zijn. Eigenlijk vind ik dat ieder mens recht heeft om te ervaren hoe het is om door het leven te gaan met de kennis die Cor heeft. Want dan… dan zou de wereld een heel stuk mooier zijn ❤️

Angsten.

Maloesjka, november 2020:

Mijn hulpvraag ging over mijn angsten, mijn overtuiging dat ik het niet waard was en mijn lage energieniveau.
De sessies hebben me tot dusver de kracht gegeven veel beter mijn grenzen aan te geven en te leven voor mezelf en mijn eigen geluk. De angsten zijn een stuk minder en als ik nog angstige gedachten krijg, ga ik er anders mee om omdat ik er meer inzicht in heb. Het inzicht in mijzelf is sowieso enorm gestegen.
Ondanks dat de sessies mij veel energie kosten, heeft het kiezen voor mijzelf wel als resultaat dat er van alles op mijn pad is gekomen wat mij meer energie geeft, zoals cel zouten, essentiële oliën, enzovoort. Door werkelijk voor mezelf te gaan, geeft het leven ook andere paden voor mij. Ik ervaar Cor als prettig, duidelijk en rustig.

Een zeer tevreden klant.

Karin, oktober 2020:

Ervaring: behandeling bij dhr. Cor van Ruijven
Ik ben nu meerdere keren bij Cor geweest voor een behandeling. De eerste keer werd ik behandeld voor pijn aan mijn rechterbeen, van lies tot mijn knie. Ik had hier al 5 maanden last van en ik heb meerdere therapieën hieraan besteed, helaas zonder resultaat. Ik kon moeilijk lopen waardoor ik echt werd beperkt in mijn doen en laten.
Het coachgesprek duurde ruim 1 uur. Met behulp van het Enneagram werd er op zoek gegaan naar de pijn en de daarbij behorende overtuigingen. Deze werden opgespoord door middel van spiertesten. Door het opzeggen van affirmaties en bewustwording werden de blokkades opgeheven. Na 2 weken merkte ik dat de pijn minder werd. Na 4 weken was de pijn verdwenen en kon ik weer kilometers lopen.
Wat een inzichten heb ik door mijn bezoek aan Cor verkregen. Cor luistert goed en werkt integer waardoor ik mij absoluut op mijn gemak voel bij hem. Wanneer ik last heb van pijn of ongemak maak ik bij Cor een afspraak. Bij de huisarts wordt er gekeken naar het probleem van de pijn maar wordt de oorzaak hierin vaak vergeten waardoor de kwaal weer terug komt. Cor behandeld  de oorzaak waardoor de kwaal verdwijnt.
Ik vind het echt een aanrader om eens een bezoek aan Cor te brengen. Ga er blanco in staan en laat jezelf verrassen door de kracht van EIK methode.

Nekklachten.

Bedankt man, februari 2019:

Al bijna een jaar had ik pijn aan mijn schouder en rug. Lastig met slapen, bijna onmogelijk autorijden, het belemmerde mij met bijna alles. De fysiotherapeut kwam er niet uit en de huisarts had de overtuiging dat er één of meerdere nekwervels zouden zijn versleten. Daar kon ik het dus mee doen. Moet ik dan aan de pijnstillers de rest van mijn leven? ‘Nee!’ zei Cor van Ruijven. Hij vroeg mij toen of hij even mocht “voelen”. En zonder mij aan te raken voelde Cor dat de pijn die ik had niet kwam door versleten nekwervels en hij zei ook nog dat hij mij van de pijn af kon helpen. Het maakte Cor zelfs niet uit of ik in zijn methode geloof of niet. Na twee sessies was er nog geen verbetering, maar Cor kon aangeven dat er nog een sessie nodig was. De pijn heeft tot aan de laatste sessie aangehouden, maar toen namen de klachten in rap tempo af.
We zijn nu een aantal maanden verder en ik kan zeggen dat de pijn helemaal weg is. Hoe je het doet, doe je het. Ik vind het fijn dat je mij zo snel kon helen!

Kort lontje.

Robert, januari 2019:

Bij aanvang van de coachgesprekken was ik onbekend met hetgeen we gingen opstarten. De gesprekken, waarin Cor met het Enneagram werkt, ontwikkelde zich na een paar bijeenkomsten tot vertrouwde en goede sessies. Hierdoor ontstond er steeds meer rust en balans in mij.
Terug kijkende naar het hele proces klopt het voor mij allemaal en ben ik me meer bewust geworden van mijn eigen manier van communiceren. Ik zal trachten dit uit te stralen aan mensen om me heen.

Geen focus.

Arthur, januari 2019:

Mijn ervaring met Cor zijn erg positief door het achterhalen van gebeurtenissen uit het verleden. Die hebben bewust en onbewust inpakt op mijn leven gemaakt. De daar opgeworpen blokkaden worden door Cor verwijderd. Door de gesprekken met Cor kreeg ik een betere focus in mijn werkzaamheden en weet ik gemakkelijker taken te delegeren.