Werkwijze

De werkwijze/methode die ik tijdens mijn coaching toepas is gebaseerd op het principe dat het onderbewuste alle antwoorden heeft.

Aan het begin van iedere coaching sessie wordt er gestart met een balansoefening. Zo kan je ontspannen aan het gesprek beginnen en beter voelen wat er bij je speelt.

We zijn ons als mens maar zo’n 10% bewust van wat erin en om ons heen speelt. Alles wat er is, heeft/is een energie, maar daar zijn we ons vaak niet bewust van. Soms worden we ons van die energie bewust als we bijvoorbeeld een ruimte inlopen waar er net daarvoor ruzie geweest is. We zijn energetisch allemaal met elkaar verbonden, maar we zijn ook verbonden met de natuur. Ook hiervan zijn we ons vaak niet bewust.

Om meer bewustwording en inzichten te krijgen pas ik spiertesten toe met de O-ring methode. Hierbij vraag ik je om van je rechterhand de duim en de middelvinger ontspannen tegen elkaar te houden. Als coach pak ik met mijn linkerhand je duim beet en met mijn rechterhand je middelvinger, ringvinger en pink.

Ik laat je op dat moment een tekst herhalen. Bijvoorbeeld: Mijn naam is ……. (jouw naam). Zodra je dit uitgesproken hebt, trek ik de duim en de wijsvinger van elkaar. Als deze vingers niet uit elkaar gaan is het antwoord wat je gegeven hebt juist. Als de vingers wel uit elkaar gaan is het antwoord onjuist.

Zo worden er meerdere oefenvragen uitgesproken die jij herhaalt om het spiertesten te oefenen, zodat ik weet hoe jouw spierspanning aanvoelt.
Het onbewuste van iedereen is verbonden met de hersenen, zenuwen en spieren. Het onbewuste weet wat er voor jou speelt in het heden of wat er in het verleden gebeurd is. Met behulp van spiertest kunnen zo vele zaken die in iemands leven gebeurt zijn achterhaald worden.